Кількість
|
Вартість
|
||
|
Сублімована їжа, сухпайки
Сублімована їжа – це харчі, що в процесі приготування лишилися майже всієї вологи, а з нею – левової частки своєї ваги. Не дивно, що таке харчування від самого свого виникнення цікавило військових та мандрівників. Напевне, найбільш відомим є пеммікан – м`ясний концентрат, з якого випаровано всю вологу та замінено її на жир. Індіанці Північної Америки широко використовували цю їжу у військових походах та дуже цінували її за малу вагу, тривале зберігання та відмінну поживність. У нагоді пемікан виявився й під час досліджень Арктики. Яєчний порошок – найбільш розповсюджений сублімат, який відмий кожному, адже абсолютна більшість кондитерських виробів промислового виробництва має його у складі.
З моменту появи перших харчових концентратів процес сублімації пройшов чимало – тепер вологу можна не тільки випаровувати, заміщуючи її жиром, але й видаляти шляхом заморозки з наступною возгонкою у вакуумній камері. Таким чином отримується сучасний сублімований продукт, до якого «тільки додай води» з фляги. Окрім складного та дорого методу ліофілізації для отримання концентрату продукту може використовуватися традиційна сушка чи інфрачервона. В будь-якому випадку, оброблені таким чином харчові продукти зберігають свою поживність, вітамінний та мінеральний склад і є повністю безпечними для організму (на відміну від їжі, яка обробляється консервантами чи довгий час переварюється для тривалого зберігання у консервах).
Сублімована туристична їжа: як перетворити у смакоту?
На відміну від класичних добових раціонів в реторт-пакетах з армійських сухпайків, сублімована їжа вимагає додавання води (теплої чи холодної, в залежності від страви та ситуації). Наприклад, сублімоване м`ясо перед процесом ліофілізації попередньо проходить термічну обробку (варка чи смаження), тому одразу є готовим до вживання. В пакеті може бути поглинач зайвої вологи, тож будьте уважними. Але у випадку, якщо поглинач вчасно не помітили і страву вже почали куштувати – це цілком безпечно, адже він зроблений з біологічно неактивної натуральної сировини.
Тож, щоб отримати смачну страву, нам потрібна всього кружка теплої води. Доварювати чи доводити на вогні страву немає необхідності. Сіль та спеції в сублімованій їжі виконують роль не тільки посилення смаку, але й остаточно консервують вміст пакету – тож додавати їх у страву не потрібно (хіба за вашим смаком).
І про смак! Смак сублімованої їжі, купити яку ви можете в мережі Strikeshop, не втрачається та не змінюється під дією консервантів чи особливостей пакування (присмак пакету чи металу від консервної бляшанки). Полуниця – це полуниця, хоча вона й пройшла складний шлях до вашого столу.
За необхідності сублімована туристична їжа може бути як окремою повноцінною стравою, так і додатком-смаколиком до каші чи першої страви. Ви можете купити наступну сублімовану туристичну їжу:
-
М`ясні туристичні консерви з сублімату (пемікан та аналоги);
-
Омлети на основі яєчного порошку з сублімованими овочами, сухими вершками тощо;
-
Овочеві страви, рагу, набори для додавання у супи та борщі;
-
Каші солодкі та класичні з додаванням м`яса та овочів;
-
Натуральні фруктові, вершкові напої, смузі;
-
Фруктові десерти.
Купити туристичну їжу з субліматів у Strikeshop
Наша мережа магазинів працює з перевіреним виробником сублімованої їжі для туристів та військових «Ledovа». Нашим покупцям доступні різні страви у фасуваннях від 30 до 100 грамів з виходом готового продукту на одну чи кілька порцій. На виробництві продукції «Ledovа» запроваджена система управління безпекою ДСТУ ISO 2200 для харчових продуктів, а самі сублімовані туристичні страви перевірено багатьма українськими туристами у категорійних походах Україною та світом.